Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Шахтар" домовляється з "Ареною Львів" про оренду

Донецький "Шахтар", який через бойові дії на Донбасі свої домашні матчі проводив на " Арені Львів", зараз веде переговори з адміністрацією стадіону про річний договір оренди поля.

Керівництво арени запевнило ВВС Україна, що "Шахтар" не збирається відмовлятися від львівського стадіону як домашнього.

Напередодні в українських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що клуб та стадіон не можуть домовитися про новий договір оренди.

На запитання ВВС Україна, чи може "Шахтар" змінити львівську "прописку", директор "Арени Львів" Денис Ринський відповів: "Ні в якому разі. Ми готуємося до ігор. Мова зараз йде про підписання договору на рік".

За його словами, підписання угоди очікується вже до кінця тижня, або ж у понеділок, 19 січня. А вже 21 січня мають надійти в продаж квитки на матч однієї восьмої Ліги Чемпіонів між "Шахтарем" та "Баварією".

"Договір складний, тому що треба узгодити багато моментів щодо проведення матчів, підготовки до ігор, догляду за футбольним полем, роботи з технічними системами", - пояснив Денис Ринський.

Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін підтвердив ВВС Україна інформацію про укладення угоди найближчим часом: "Ми зараз ведемо переговори з "Ареною Львів" про підписання договору оренди. Найближчими днями це станеться. Я не бачу жодних проблем з підписанням угоди".

Деталі майбутнього договору Сергій Палкін розкривати не став, посилаючись на конфіденційність документу.

Однак він також заперечив можливість "переїзду" клубу на інший стадіон: "У нас вийде домовитися (з "Ареною Львів", - ред.).

Одним з ключових при переговорах є питання фінансування процедур догляду за полем.

Керівництво "Арени Львів" розповідає, що значну частину цих видатків візьме на себе донецький клуб.

"Футбольний клуб "Шахтар" має досвід і технології, знає як доглядати за полем і готовий фінансувати це. Тому виступи національної збірної, інших клубів, ігор жіночої збірної, проведення концертів та інших неспортивних заходів мають враховувати вартість утримання футбольного поля. Футбольне поле - це серце стадіону, яке дуже дороге", - говорить Денис Ринський.

Однак він зазначив, що можливе зростання вартості заходів на стадіоні - "виключно питання між третьою стороною та "Ареною Львів", а не з "Шахтарем".

Водночас Денис Ринський підтвердив інформацію про те, що ціна проведення одного футбольного матчу на стадіоні зросла зі 140 тис. грн до 200 тис. грн. Причиною цьому стало подорожчання електроенергії та збільшення штату "Арени Львів".

Крім того, у нинішньому році не передбачено державних коштів на комунальні витрати арени, як це було раніше.

Очікувані витрати на утримання стадіону та проведення заходів на ньому в 2015 році - близько 12 млн грн.

Денис Ринський зазначає, що стадіон намагається працювати на принципах самоокупності.

На "Арені Львів" проходять концерти, здаються в оренду конференц-зали, проводяться корпоративні заходи та навіть весілля. Також тут відбувся звіт міського голови Львова.

На прилеглих територіях - парковках - діє автошкола. А влітку тут планують встановити луна-парк та дельфінарій.

Домовитися про проведення матчів на стадіоні може будь-який футбольний клуб як у національному чемпіонаті так і в єврокубках, додає Денис Ринський.

Крім того, Львів вважається одним з найкращих міст для проведення ігор національної збірної України.

Керівництво стадіону вже звернулося з офіційним листом до Федерації футболу України з тим, щоб саме у Львові відбулася гра відбіркового турніру до Євро-2016 України з Люксембургом, яка пройде 14-го червня.

Також на "Арені Львів" сподіваються приймати матч української збірної з Білоруссю 5-го вересня.

"Шахтар" же зараз перебуває на зборах у Бразилії. 17 лютого він проведе домашній матч Ліги Чемпіонів з мюнхенською "Баварією".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ