Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Шахтар" переміг лондонський "Арсенал" 2:1

Донецький "Шахтар" з рахунком 2:1 обіграв лондонський "Арсенал" у матчі четвертого туру групового раунду Ліги чемпіонів. Таким чином, обидві команди набрали по дев'ять очок в групі Н, але англійці лідирують завдяки кращій різниці забитих / пропущених м'ячів.

Мірча Луческу трохи здивував стартовим складом, залишивши в запасі Дугласа Косту і Алекса Тейшейру. У той же час з перших хвилин вийшли Жадсон і Едуардо. В "Арсеналу" взагалі вийшов напіврезервний склад - досить сказати, що пару опорних півзахисників склали 19-річний Вілшир і дебютант єврокубків 18-річний Істмонд.

"Шахтар" відразу ж кинувся пресингувати суперника і Срна вже на 2-й хвилині небезпечно пробив зі штрафного, але голкіпер м'яч забрав. "Арсенал" витримав стартовий натиск і відповів гострим моментом, коли Насрі пробив у штангу. А вже на 10-й хвилині гості повели в рахунку - Уолкотт зі своєї половини поля втік до воріт П'ятова і ударом в дальній кут переграв голкіпера "Шахтаря".

"Гірники" повинні були відіграватися через десять хвилин, але спочатку Жадсон двічі пробиваючи метрів з восьми, потрапив у захисника і в штангу, а потім удар Чигринського в ефектному стрибку відбив Фабіанскі. І все ж на 28-й хвилині "Шахтар" відігрався. Жадсон навісив у штрафний майданчик з лівого флангу, і Дмитро Чигринський рикошетом від Істмонда відправив м'яч у ворота.

"Шахтар" повністю володів ігровою перевагою, і в донеччан було кілька потенційно небезпечних моментів, але найчастіше гравці перетримував м'яч, і в атаці не вистачало останнього пасу. Однак перед самим свистком на перерву "Шахтар" вийшов вперед. Срна обікрав на фланзі Кліші, прострілив у штрафний майданчик на Едуардо, який в дотик пробив точно в кут.

Після перерви пішов відкритий футбол, і команди відповідали атакою на атаку. Вілшир обікрав на лінії штрафного майданчика Вілліана, але промахнувся по воротах метрів з 15-ти. Жадсон промчав по лівому флангу і віддав на Едуардо, але удар форварда заблокували захисники. Потім вже П'ятов створив чудовий сейв, відбивши удар Скілаччі з декількох метрів.

Ближче до середини другого тайму "Арсенал" заволодів територіальною перевагою і почав методично обстрілювати ворота П'ятова. Особливо старався Тео Уолкотт, але, на щастя, його ударам не вистачало точності.

"Шахтар", втім, теж не відсиджувався в обороні, і на 75-й хвилині мав забивати Коста, який вийшов на заміну. Але бразилець, який перебував у вигідній позиції, вирішив пробити п'ятою і толком не влучив по м'ячу. Потім Срна в черговий раз бив зі штрафного, голкіпер удар потягнув. Вже в доданий час Морено ледь не забив третій м'яч, але Фабіанскі знову зіграв вище всяких похвал. До фінального свистка рахунок на табло більше не змінювався, і "Шахтар" довів матч до перемоги.

Наступний матч у Лізі чемпіонів "Шахтар" зіграє 23 листопада на "Донбас Арені" проти бєлградського "Партизана".

Шахтар - Арсенал 2:1

Голи: Чигринський, 28, Едуардо, 45 - Уолкотт, 10

Шахтар: П'ятов, Срна, Чигринський, Ракицький, Рац, Хюбшман, Гай (Тейшейра, 63), Жадсон (Дуглас Коста, 73), Вілліан, Едуардо, Луіс Адріано (Марсело Морено, 87)

Арсенал: Фабіанскі, Ебуе, Скіллачі, Джуру, Кліши, Волкотт (Еммануель-Томас, 82), Істмонд (Вела, 60), Вілшир, Росіцкі, Насрі, Бендтнер (Шамах, 73)

Попередження: Хюбшман, Гай, Рац - Ебуе

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ