Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Шахтар" програв "Ворсклі" Кубок України

У будь-якої української команди, яка виграє Єврокубок, все інше відходить на другий план. У "Ворскли" з цим жодних проблем не було. Полтавчани зуміли з мінімальним рахунком обіграти володаря Кубка УЄФА й заволодіти Кубком України, -повідомив "Чемпіон".
У повідомленні зазначено: ""Шахтар" почав гру без розвідки і з перших хвилин влаштувався на чужій половині.

Незважаючи на те, що підопічні Павлова відрізняються дисциплінованою грою в обороні, моменти біля їх воріт виникали дуже часто.
Якщо зрозумілою була тактична гра на своїй половині, то зовсім незрозумілим було, чому захисники "Ворскли" так легко дозволяли грати нападникам у своїх володіннях. Занадто часто Гладкий і Адріано опинялися в штрафному майданчику своїх опонентів. При цьому: з м'ячем і з парою зайвих секунд на роздуми.

Крім того, кілька разів по воротах пробивали Гай і Фернандіньо з "забійних" позицій і ніхто їм не заважав в цих епізодах.

Тим не менше, після першої половини тайму, полтавчани спромоглися на декілька моментів біля воріт "гірників". Атакуючий футбол від Павлова обмежувався суцільними навісами на форварда полтавчан Сачко. І в одній з атак така тактика могла принести плоди. У Єсіна і Деспотовскі були непогані моменти для того, щоб засмутити "помаранчевих".

В цілому, якщо перший тайм зберіг інтригу, у другому вона ще більше загострилася.

Стовідсотковий момент не реалізував Гай на початку другої половини. Фернандіньо викатив м'яча на Шевчука, а той прострілив на Гая, якому належало тільки жорсткіше ногу поставити. Але "гірняк" тільки розім'яв Долганського.

А ось гол полтавчан був, навпаки, гарною демонстрацією як з обмеженої кількості гольових моментів створювати голи. Сачко забив свій м'яч головою, але зовсім не після подачі. Маркоскі скористався позиційною помилкою Кучера, який втратив м'яча на чужій половині і вийшов один на один з П'ятовим, але його удар голкіпер парирував. А Сачко опинився в потрібному місці в цьому моменті.

Луческу вирішив замінити інертного Гая після пропущеного м'яча на Вілліана, щоб посилити атаку. Але свої корективи у гру вніс Фернандіньо, отримавши червону картку від Годуляна. Бразилець протоптався по нозі Маркоскі і цілком заслужено пішов відпочивати після такого фінта.

Вилучення Фернандіньо було ключовим моментом. Після цього "гірники" не змогли переломити хід матчу, а полтавчани не могли не скористатися таким подарунком від легіонера "Шахтаря". Команда Павлова до останніх хвилин діяла надійно та сконцентровано".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ