Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще два роки тому сторічний Василь Коцовський міг залізти на височенну грушу

28 березня 100-літній ювілей відзначив житель с. Юшківці Жидачівського району Львівської області Василь Миколайович Коцовський. Ювіляр народився у с. Отиневичі названого Жидачівського району в багатодітній сім'ї, в якій було семеро дітей. Одружився у 1937 році, дружина- Коцовська Анна Теодорівна, 1919 року народження. Майже все життя присвятив праці на рідній землі у місцевому колгоспі. Про це повідомили у Жидачівській РДА.

Працював завідувачем ферми, виконував обов'язки голови колгоспу. Бог дарував Василю Коцовському і його дружині Анні Теодорівні добре здоров'я і до цих пір ще працюють, допомагають один одному у господарських справах, ще два роки тому ювіляр зміг залізти на височенну грушу біля хати, щоб обрізати гілки. І тепер в нього є бажання мати землю і працювати ти на ній, залишити у спадщину своїм дітям і онукам.

На стіні в оселі на почесному місці вишитий руками дружини ювіляра портрет Тараса Шевченка та пам'ятні родинні світлини. Проживають разом більше 70 років, виховали четверо дітей. Син Богдан, 1940 року народження, проживає в с. Юшківці, дочка Степанія померла у 1986 році, дочка Катерина проживає у с. Будьків Пустомитівського району, дочка Марія, 1957 року народження, проживає в с. Юшківці, довелося побувати у пошуках кращої долі далеко від рідної України, але на 100-літній ювілей батька прибула у рідне село.

 У родині Василя Коцовського 15 онуків, 20 правнуків, 2 праправнуки. Майже всі вони зібралися в цей сонячний весняний день у с. Юшківці. Правнучка Наталія продекламувала для дідуся зворушливі поетичні рядки.

Привітати ювіляра приїхав голова Жидачівської райдержадміністрації Сергій Коваль, який щиро привітав Василя Миколайовича Коцовського із 100-літнім ювілеєм, зачитав текст вітального звернення Президента України Віктора Януковича, привітав від імені голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка і вручив в подарунок квіти, матеріальну допомогу та телевізор, який стане в пригоді ювіляру, бо вдома вже старенький, а він і досі залюбки передивляється цікаві новини та інші телепередачі. Напередодні про це він розповів заступнику голові райдержадміністрації Олегу Кизимі та керівнику управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Лідії Регусевич, які відвідали родину в ході підготовки до відзначення 100-літнього ювілею Василя Коцовського.

Ювіляра вітали місцевий сільський голова Михайло Візний та секретар ради Зеновія Соколик. Переможцем телевізійного конкурсу на УТ-1 «Фольк-musiс» Народним фольклорним колективом Народного дому с. Юшківці «Юшківчанка» було виконано кілька зворушливих пісень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ