Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

Ще у двох областях повністю виплатили обіцяні медикам надбавки за березень

Чотирнадцять областей станом на 16 травня повністю виплатити 300% надбавки за березень до зарплат медикам, які лікували хворих на COVID-19. Усі регіони мають завершити цей процес на початку наступного тижня.

У цьому переконував міністр охорони здоров’я Максим Степанов на нараді з президентом Володимиром Зеленським щодо ситуації з коронавірусом в країні, пише Громадське.

Міністр зазначив, що Чернівецька область, де поширення коронавірусу у березні було найбільшим, потребуватиме дофінансування. Водночас на Миколаївщині COVID-19 тоді взагалі не фіксували.

Своєю чергою Зеленський повідомив, що отримав позитивні відгуки від медиків, які отримали надбавки.

«На Херсонщині всі виплати завершили ще минулого тижня, серед лідерів – і Дніпропетровщина, і Львівщина. Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області ще й досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень», — сказав президент.

15 травня у МОЗ повідомляли, що 12 областей повністю виплатили надбавки до зарплат медикам.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив головам обласних державних адміністрацій повністю погасити заборгованість перед лікарями, які борються з коронавірусом, інакше ці голови ОДА будуть позбавлені зарплат або звільнені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ