Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще в 170 школах Львівщини будуть встановлені профорієнтаційні термінали

Вихованці Підгірцівської спеціальної школи-інтернату для дітей з вадами зору, що на Стрийщині, віднедавна мають змогу користуватися програмно-апаратним комплексом “Профорінтаційний термінал”. Про це повідомив відділ інформації та взаємодії з соціальними партнерами і громадськістю Львівського обласного центру зайнятості.

Про що ж довідуються школярі з допомогою електронного помічника? Передусім, черпають унікальну інформацію про світ професій і навчальні заклади, де можна здобути обраний фах. Також ознайомлюються зі станом ринку праці, спектром послуг служби зайнятості, законодавчими нормами у сфері зайнятості. Як свідчить практика, учні з великим інтересом вивчають методику пошуку роботи, цікавляться адресами Інтернет-ресурсів, у яких наявна інформація про можливості працевлаштування.

Електронні пристрої адресовані не лише підростаючому поколінню, а й батькам і вчителям, оскільки дорослі відіграють важливу роль у процесі професійного самовизначення дітей. У терміналі містяться наукові новинки у галузі психології та профорієнтації, методичні вказівки щодо організації профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю, цінні поради, як допомагати дітям у виборі майбутньої професійної стежини, підготуватися до вступних іспитів і тестування.

На сьогодні такими молодіжними профорієнтаційними Інтернет-порталами вже послуговуються учні 156 навчальних закладів Львівщини. У числі тих, хто достеменно вивчив і використовує інновацію, і вихованці Жовківської спеціальної загальноосвітньої середньої школи-інтернату для глухих дітей, Червоноградської загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, Сокальської загальноосвітньої середньої санаторної школи-інтернату для дітей, хворих на сколіоз, СШ № 11 при Самбірській виправно-трудовій колонії та ін. А незабаром ще 170 шкіл отримають у дарунок від служби зайнятості модернізовану розробку Державного центру зайнятості та Міністерства освіти і науки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ