Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Щедрик» порадував львів’ян колядками та щедрівками

У рамках туру містами України «Українські музичні сезони»  відомий дитячий хор «Щедрик» 16 грудня завітав до львівського Будинку органної та камерної музики. У Львові концерт «Щедрика» відрізнявся від попередніх тим, що він відбувся напередодні Різдва. Відповідно пролунали колядки й щедрівки.

 Талановитості цих дітей можуть позаздрити навіть «дорослі» колективи. Адже тільки близько тридцяти відсотків хористів мають музичну освіту, інші навіть не ознайомлені з нотною грамотою, але самотужки намагаються її здобути. Тричі на тиждень проводяться репетиції, на які приходять талановиті діти Києва й області.
«Ми мріємо виступати у всіх великих містах України. Адже здебільшого ми даємо концерти закордоном, які є комерційними, таким чином збираючи кошти на допомогу українським дітям», – розповіла арт-директор та хормейстер «Щедрика» Маріанна Асташева.
Нагадаємо, хор «Щедрик» став сенсацією I Міжнародного хорового конкурсу духовної музики «Musica Sacra a Roma» у Римі, де здобув Золотий диплом найвищого ступеня й отримав найвищий бал за всю історію існування Музичної організації «Musica Mundi». Під час перебування у Римі хор удостоївся аудієнції Папи Римського Бенедикта XVI, під час якої Папа благословив дітей, назвавши їх спів неперевершеним.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ