Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що приховує новий керівник "Львівелектротрансу"?

Чому новий керівник ЛКП "Львівелектротранс", та його заступник, досі не подали електронні декларації при вступі на посаду?

Фото Олена Ляхович

Нагадаємо, в липні 2019, в львівському комунальному підприємстві "Львівелектротранс" змінився керівник. Замість Володимира Коваліва, який керував підприємством з березня 2019, виконувачем обов'язки було призначено Андрія Свищо.

Суб’єкт декларування до призначення або обрання на відповідну посаду, подає в установленому Законом порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади (участь у конкурсі, реєстрацію кандидата), якщо інше не передбачено законодавством, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року. Вказується інформація про декларанта та членів його сім”ї. Суб”єкт декларування має право подати виправлену декларацію упродовж семи днів після дня подання первинної декларації.

Поняття «до призначення на посаду» означає, що декларація повинна бути подана раніше дня видання адміністративного акта (указу, постанови, розпорядження, наказу та ін.) керівника органу державної влади, що юридично фіксує прийняття громадянина на роботу (службу) і зарахування його на відповідну посаду.

Таким чином Свищо Андрій Михайлович, був зобов'язаний задекларувати свої статки до вступу на посаду керівника "Львівелектротрансу", але не зробив це і досі.

Також за інформацією Гал-інфо, на підприємстві є ще одна новопризначена посадова особа, яка не подала електронну декларацію. Мова йде про заступника директора з питань безпеки, Баранського Віталія.

Варто зауважити, що на сайті Львівської міської ради, та на офіційному сайті ЛКП "Львівелектротранс" відсутня будь яка інформація про керівника та його заступника.

Нагадаємо, як повідомляло видання Форпост, за останні трохи більш ніж півтора роки «Львівелектротранс» змінив уже п’ятьох керівників. З січня 2016 по грудень 2017 року ЛКП «Львівелектротранс» очолював Михайло Сидорович, який до того працював директором ЛК АТП №1 (влітку 2017 року його обов’язки деякий час виконував нинішній заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий). В січні – листопаді 2018 року «Львівелектротрансом» керував колишній очільник ЛКП «Львівавтодор» Олег Ігорович Береза. З листопада 2018 по березень 2019 року «Львівелектротрансом» керував Вячеслав Кокошко, який до того був заступником директора «Львівелектротрансу» з економіки. В березні 2019 року виконувачем обов’язків директора ЛКП «Львівелектротранс» став головний інженер підприємства Володимир Ковалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ