Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Що робити, аби не застудитись на Майдані

Лікар Ольга Богомолець обнародувала свої поради учасникам "Євромайдану". Виявляється, гірчичник у шкарпетці допоможе зігрівати ноги під час стояння у центрі столиці.

Ці та інші поради подаємо нижче:

1. Лише один сухий гірчичник в кожній шкарпетці дозволить помаленьку зігрівати ноги протягом приблизно 12 годин стояння на холоді.

2. Синтетична білизна на тілі прискорює потіння, згодом віддачу тепла і охолодження тіла - в синтетиці ви скорше змерзнете! Якщо ви одягнете під верхній одяг щось бавовняне або шерстяне, то ризик отримати запалення легенів або бронхіт зменшиться.

 3. Вживання алкоголю дає швидке розширення судин і прискорює віддачу тепла на зовні. Відбувається дуже короткотривалий ефект зігрівання з подальшим вихолодженням. Ті хто алкоголю не вживають, зберігають тепло тіла значно довше.

4. Через дружні тривалі обійми навіть з незнайомими людьми, ви не тільки віддаєте тепло іншому, а ще його отримуєте, сумуєте і накопичуєте. Бажано, обнявшись, деякий час просто не ворушитися. Якщо при обіймах ви не будете цілуватися, то ризику передачі інфекційних хвороб не виникне!

5. Середньої сили постукування спини вашого сусіда в ділянці між лопатками протягом 1-2 хвилин боковою поверхнею вашого кулака - буде стимулювати формування активного відчуття тепла в центрі спини і його розходження по всьому тілу і поступового зігрівання.

Після процедури бажано обняти товариша зі спини, щоб тепло довше зберігалося. Якщо вам все вдасться добре і товариш не розгнівається - ви згодом зможете відчути таке постукування і на собі!

6. Тих хто носить окуляри або лінзи бажано не ставити в першу лінію при очікуванні силового протистояння - розбиті шкельця скляних окулярів або лінзи при ударі в око можуть сильно травмувати роговицю і порушити зір.

7. Якщо хтось у натовпі втратив свідомість - його потрібно підняти на руки і по руках, над головами, поверх натовпу передавати до краю юрби - там йому зможуть надати допомогу, або передати в швидку допомогу.

Лікарі не мають змоги пробитися у юрбі до того, хто втратив свідомість. Тож надія тільки на тих свідомих, хто в середині.

8. Якщо ви відчуваєте, що падаєте від натиску або ударів - згрупуйтеся на підлозі в ембріональній позі - голову закрийте руками і максимально зведіть разом зігнути коліна і лікті - це дозволить захистити деякі життєвоважливі органи (печінку, підшлункову залозу, серце) від ударів чи травм.

9. Якщо у вас є шарф - відразу зануртеся у нього ротом, носом і очима, якщо ви бачите використання отруйних або сльозогінних балончиків. Краще виконують фільтрацію шарфи не крупного плетення, я з щільною вовняноі тканини. Один шарф це добре, а два - краще. Не забувайте шарфи вдома, коли ідете на майдан!

10. Звичайна літаюча тарілка, яку ви можете розташувати під верхнім одягом з лівої сторони грудей- стане вам в пригоді при нанесенні прямого удару резиновою палицею нападаючим в ділянку серця.

Пластикова тарілка - частково амортизує силу удару і розподілить її по всій поверхні тарілки. Таким чином буде значно зменшено ризик зупинки серця, утворення гематоми або порушення ритму серця при травмі.

11. Круглі дитячі пластикові санчата чудово виконують функцію щита і зменшать ризик від отримання удару гумовою палицею по голові. А потім ви їх зможете використати за прямим призначенням!

12. Категорично небезпечно сидіти взимку на бетоні чи граніті або розстелених на них картоні, газетах, журналах! Тепло завжди рухається від теплого в бік холодного!

Холодне каміння відбирає тепло від важливих для вашого здоров'я органів і значно збільшує ризик розвитку або загострення аднексіту, цистіту, простатиту, пієлонефріту.

Не виморожуйте майбутнє України - воно ще нам знадобиться! Для сидіння можуть підійти на крайній випадок товсті підручники та енциклопедії, а найкраще сидіти на дереві чи дровах, застеливши їх ковдрою.

УП. Життя

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ