Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Щоб купити сучасну пожежну машину з драбиною завдовжки 45-60 метрів, місту потрібно 1,2 мільйона євро

На сьогодні у Львові знаходиться 82 будівлі підвищеної поверховості, з них 34 відомчих житлових будинки, 5 адміністративно-побутових будівель та 43 житлових будинки у власності територіальної громади. Про це розповіла начальник управління ЖКГ Львівської міськради Марія Желіско під час засідання виконкому ЛМР.

У 39 таких будинках протипожежні системи автоматики та димовидалення не працюють. Зокрема, встановлення таких систем коштуватиме місту 3 511 000 гривень. Розроблено програму на 2006-2010 роки, згідно з якою планується ремонтувати системи протипожежної безпеки. Зокрема, у 2006 році на сім будинків має бути 770 тисяч, на 2007 на сім будинків має бути 735 тисяч, 2008 рік - сім будинків 726 тисяч, на 2009 рік - сім будинків - 745 тисяч гривень, 2010 – п’ять будинків – 535 тисяч.
Зокрема, міський голова висловив своє схвилювання тим, що програма розписана на дуже довгий термін і запропонував альтернативний варіант закупівлі пожежної машини з драбиною, яка досягатиме найвищих поверхів. Проте така машина коштує 1 млн 200 тисяч євро, що тягне за собою значні труднощі для її закупівлі, оскільки місто не зможе заплатити таку суму одноразовим платежем. Тому буде розглядатись можливість проведення тендеру, згідно з яким місто зможе платити за неї протягом 5 років.
Йдеться про будинки, що мають понад 9 поверхів.
Керівник прес-служби УМНС у Львівській області Павло Василенко зазначив „Гал-info”, що хоча розмови про закупівлю такого автомобіля ведуться давно, однак цього року це питання постало вперше на такому серйозному рівні. Зараз найвищою будівлею у Львові є будинок ДПА, крім того, ведеться будівництво 18-поверхових будинків. „Необхідно закуповувати імпортні драбини, оскільки вони якісніші, мають довжину у 45 та 60 м. Крім того, йдеться не лише про довжину драбини, а й про певний кут нахилу до будинку, адже цими драбинами доведеться евакуювати людей”, — пояснили у прес-службі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ