Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щоб мати шанс вступити на престижну спеціальність, потрібно набрати хоча б 350 балів, – Павло Хобзей

Аби мати реальні шанси на вступ до вищого навчального закладу, потрібно під час Зовнішнього незалежного оцінювання набрати хоча б 350 балів з двох предметів. Якщо абітурієнт набрав менше, має шанси вступити хіба що на менш престижні, не надто популярні спеціальності. Таку думку сьогодні, 8 липня, під час прес-конференції висловив начальник Головного управління освіти і науки Львівсько ОДА Павло Хобзей.
 За словами Хобзея, традиційного популярними залишаються три найбільші ВНЗ Львівщини – «Львівська політехніка», Львівський національний університет імені Івана Франка та Львівський медичний університет імені Данила Галицького.

Стосовно спеціальностей, то традиційно високим залишається попит на економіку підприємництва, право. Конкурс на ці спеціальності зріс ще й у зв’язку з тим, що цьогоріч міносвіти скоротило держзамовлення. Популярними залишаються факультети іноземних мов та міжнародних відносин, хоча головний освітянин області вважає таку тенденцію дивною. «Зараз добре знання іноземних мов не означає автоматично, що ви відразу ж знайдете роботу перекладача у престижних фірмах, знання мови перестає бути ексклюзивом, провідні менеджери і самі зараз добре володіють іноземними мовами. А щодо міжнародних відносин, то знайти роботу в цій галузі без протекції майже неможливо», – говорить він.

Натомість прийом на геологію, фізику, природничі спеціальності різко скоротився, деякі ВНЗ можуть навіть не виконати держзамовлення. Дуже низьким є прийом на факультети машинобудування, пов'язаний з падінням галузі.

Говорити детальніше про конкурсна певні спеціальності Павло Хобзей не береться, адже зараз абітурієнти подають документи на кілька факультетів та ВНЗ одночасно.

За словами начальника управління освіти, вступна кампанія розпочалася 30червня і триватиме до 29 липня. То ж абітурієнти мають досить часу, аби здати документи.

Також він додав, що в обласному управлінні освіти створено штаб вступної кампанії та відкрито гарячу лінію, за якою абітурієнти можуть отримати необхідну інформацію. Телефони гарячої лінії 235-73-89, 261-53-39.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ