Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Щоб не співпрацювати зі «Свободою», влада піде на хитрість, – політолог

Щоб не співпрацювати зі «Свободою» у обласних радах, де останні отримали більшість, а свободівці стали головами обласних рад, влада може піти на хитрість. Про це сьогодні, 29 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомив президент суспільно-гуманітарного консорціуму «Ґенеза» Любомир Скочиляс.

«Те, що ВО «Свобода» отримає в Галичині своїх голів обласних рад – це закономірно. І це є непоганою політичною противагою до політичної лінії центральної влади, яка орієнтована на російсько-радянський напрямок та наступ на українську історію. В цьому, звичайно, можна вбачати позитив. Нині «Свобода» відіграє таке ж значення, як свого часу відігравав НРУ, сповідуючи україноцентристську ідеологію. Стосовно ж практичних моментів, то я вважаю, що це дещо перешкоджатиме господарській складовій діяльності рад. Адже ВО «Свобода» є партією з яскраво вираженою політичною риторикою, а відтак, взаємодія з органами центральної влади буде ускладнена протилежними ідеологічними позиціями»

Він також висловив побоювання, що вирішення неполітичних питань буде наштовхуватися саме на політичні розбіжності, і тому чимало проблем регіону можуть залишитися не розв’язаними.

«Але це все залежатиме від того, що «Свобода» буде визначати собі за головний пріоритет: збереження української ідентичності чи питання соціально-економічного характеру», - наголосив Любомир Скочиляс.

Він також додав: «Але не слід забувати, що окрім обласної ради є ще й виконавча гілка. Тому для того, щоб уникати співпраці зі «Свободою», влада буде чимало рішень пускати в обхід обласної ради, а співпрацюватиме в першу чергу з виконавчою владою. Таким чином обласна рада може залишитися на задньому плані».

Нагадаємо, що у Тернопільській та Івано-Франківській областях головами обласних рад є свободівці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ