Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щоб обійти закон, спритні ділки навчилися маскувати гральні заклади під Інтернет-салони

Ділки від грального бізнесу, намагаючись обійти закон "Про заборону грального бізнесу в Україні" навчилися маскувати свої заклади під так звані інтернет-салони. З моменту прийняття до сьогоднішнього дня викрито 338 фактів порушень згаданого Закону інтернет-закладами, – повідомили у Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.

 

Наразі за цими фактами порушено 58 кримінальних справ за ознаками складу злочину, передбаченого ст.203 Кримінального кодексу України За порушеними кримінальними справами вилучено 745 одиниць комп'ютерної техніки. Складено 228 адміністративних протоколів, з яких 84 за ст. 164 КУпАП стосовно службових осіб зазначених закладів і 144 стосовно гравців за адміністративне правопорушення передбачене ст. 181 КУпАП. За викритими правопорушеннями вилучено 791 одиницю комп'ютерної техніки.

 

Наприклад, на Івано-Франківщині за матеріалами співробітників Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою міста Галича порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.203 Кримінального кодексу України, стосовно приватного підприємця, який в інтерактивному клубі за допомогою комп'ютерної мережі «Інтернет» організував діяльність з надання послуг у сфері грального бізнесу, а саме доступ клієнтів до гри у електронному (віртуальному) казино, чим здійснював вид господарської діяльності, щодо якого є спеціальна заборона, встановлена Законом. Вилучено 49 системних блоків.

 

На Тернопільщині за матеріалами оперативників Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою м. Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.203 Кримінального кодексу України, стосовно службових осіб комерційної структури, які у власних нежитлових приміщеннях, всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» та Положення „Про електронні гроші в Україні”, здійснювали господарську діяльність з організації та проведення азартних ігор у віртуальній (електронній) букмекерській конторі, чим здійснювали вид господарської діяльності, щодо якого є спеціальна заборона, встановлена Законом.

 

Аналіз свідчить, що власниками інтернет-закладів у переважній більшості оформлюються всі відповідні дозвільні документи, укладаються договори на оренду приміщень, трудові угоди з працівниками. Однак, власники таких закладів заперечують факт надання послуг у сфері грального бізнесу, пояснюючи свою діяльність встановленням комп'ютерної техніки та обладнання локальної мережі з можливістю доступу до мережі інтернет, організовуючи таким чином інтернет клуби.

 

З метою активізації роботи в даному напрямку розроблено та направлено на місця методичні рекомендації з розподілом функцій працівників ДСБЕЗ та дільничних інспекторів міліції під час документування фактів правопорушень пов'язаних з наданням азартних ігор суб'єктами грального бізнесу через інтернет заклади.

 

Загалом моменту набрання чинності (26.06.2009) Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні" міліцією викрито 715 фактів протиправної діяльності гральних закладів, вилучено 7584 одиниці грального обладнання.

 

Викрито, зокрема, 110 злочинів у сфері грального бізнесу, у тому числі 109 - з ознаками ст.203 (Зайняття забороненими видами господарської діяльності) та 1 - ст.368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України.

 

За порушеними кримінальними справами вилучено 1344 одиниці грального обладнання. На розгляд до суду направлено 13 кримінальних справ (Донецька - 4, Одеська - 3, Івано-Франківська, Чернівецька, Волинська, Тернопільська області по - 1 та місто Севастополь -

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ