Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Щоб щось змінити, нам потрібно відпрацювати проблему сміття від „А” до „Я” – Микола Шморгай

Начальник управління міжвідомчих проектів ЛМР Микола Шморгай на „круглому столі” на тему „Сміття. Велика проблема? Великий заробіток”, який відбувся 1 лютого, заявив, що готовий вирішувати питання сміття у Львові комплексно.
 
„Проблема в тому, що досі питання сміття і зокрема Грибовицького сміттєзвалища вирішувалося досить поверхнево і розчленовано. Зокрема, був оголошений конкурс, а переможця не було визначено, оскільки були неправильно визначені умови і тепер є ображені інвестори і неображені інвестори. Проте стояти осторонь – це не  позиція, потрібно щось робити. Я згоден, що будь-яке рішення буде мати тих, хто його підтримує, і буде мати тих, хто заперечує і казатиме, що це неправильно і потрібно працювати з тими інвесторами, яких я представляю. Є певні зацікавлені сили, які мають своїх представників у владі, і в результаті попередньо проведений тендер був недостатньо прозорим і за ним не можна вибрати переможця”, – зазначив Гал-info” Микола Шморгай.
„Інвесторів залучати потрібно, і  краще, якщо буде здорова конкуренція. Але нам завжди потрібно вирішувати проблеми в комплексі. Не так, що приходить один інвестор – йому платять з бюджету, і він займається проблемою Грибовицького сміттєзвалища, щось собі робить, щось будує і всі щасливі, а в місті як було – так і є. Якщо ми хочемо змінити образ, ми повинні пропрацювати його від „А” до „Я”. Звичайно, ми хочемо створити конкурентне середовище, проте на сьогодні у нас не представлено жодного реального проекту. Тому буде проводитися новий тендер. Зокрема, уже розроблений проект ухвали, у якому записано, що умови тендеру будуть затверджуватися сесією Львівської міської ради, а розроблятиме, очевидно, управління міжвідомчих проектів”, – розповів Микола Шморгай.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ