Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Щоб встановити податок на житло, площа якого перевищує 200 кв. метрів, треба змінювати всю систему оподаткування в Україні — Василь Цюник

Щоб встановити податок на житло, площа якого перевищує 200 кв. метрів, треба змінювати всю систему оподаткування в Україні — переконаний заступник начальника управління економіки Львівської міської ради Василь Цюник, про це він заявив «Гал-info». Нагадаємо, як повідомляла «Українська правда» з посиланням на заступника голови ДПА України Сергія Лєкаря, Державна податкова служба пропонує ввести податок на нерухомість, який стягуватиметься з об’єктів нерухомості, площа яких перевищує 200 кв. метрів.
 «Я думаю, що найближчим часом законопроект про зміну податкового законодавства та введення податку на нерухомість великої площі не пройде. Ввести ще один обтяжуючий податок, означало б державі черговий раз влізти в кишеню законослухняного громадянина. Розмір податків не може перевищувати 30-35% доходів громадян — це найкращий варіант, адже якщо податки будуть меншими, то недоотримуватиме  бюджет, а якщо більшими - весь бізнес піде у тінь. Зрештою, яким чином обраховуватимуть цей податок? В нас є різні ціни на одне і те ж житло: БТІ може оцінити нерухомість однією сумою, а її ринкова ціна може бути зовсім іншою. Розглядати це питання окремо, не змінюючи всієї податкової системи, не можна», — говорить Василь Цюник.
 Цікаво, що інформації про те, скільки у Львові є житлових приміщень, площа яких перевищує 200 кв. метрів, місто наразі не має. Як пояснила «Гал-info» начальник відділу планування, обліку та розподілу житла ЛМР Лідія Панчак, у Львові обліковується лише кількість житлових приміщень, а їхньої площі не визначають.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ