Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щоб зберегти настінний живопис у Домініканському соборі, потрібно його укріпити та законсервувати — Андрій Левик

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик переконаний, що для того, щоб зберегти настінний живопис, який знайшли при підготовці до реставрації трапезної зали Домініканського собору, потрібно його укріпити та законсервувати. Про це Андрій Левик повідомив у коментарі „Гал-info”. Ця знахідка — це поліхромія з позолотою, яка, за його словами, знаходиться у досить хорошому стані.
„На цей рік було виділено кошти у сумі 240 тис.грн на реставрацію Домініканського собору, але для того, щоб почати реставраційні роботи, потрібно перш за все провести обстеження на виявлення художніх елементів”, — розповів Андрій Левик.
Монументальна споруда Домініканського собору є пам’яткою, яка презентує архітектуру бароко у Львові. Автором проекту був талановитий архітектор і фортифікатор, комендант Кам'янець-Подільської фортеці Ян де Вітте. Будівництво розпочалося у 1749 році. Домініканський костел — одна з найграндіозніших споруд у львівській архітектурі XVIII ст. Його могутній купол у контрасті з вежею Корнякта творить своєрідний орієнтир у панорамі міста. При центричній композиції плану архітектор досягнув досконалого і неповторного об'ємно-просторового вирішення інтер'єру.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ