Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Щоб зберегти поголів’я худоби, потрібно розробити програму розвитку молочного стада – іван Стефанишин

Для того, щоб зберегти поголів’я худоби, потрібно розробити програму розвитку молочного стада – про це сказав заступник голови Львівської ОДА з питань АПК Іван Стефанишин на першій міжнародній конференції „Розвиток гуртових ринків сільськогосподарської продукції в Україні”, яка проходить 14-15 вересня цього року у Львові.
За його словами, закупівельна ціна на молоко у приватних господарствах становить 0,6 грн за літр. Недавно молокопереробні підприємства підняли її до 0,75 грн. У зв’язку з тим, що виробництво молока стало нерентабельним, приватні господарства почали масово вирізувати поголів’я худоби, що становить до 10% від всього стада. Для того, щоб зберегти поголів’я потрібно розробити систему компенсації.
„Всім відомо, що є дотація м’ясного поголів’я, але взагалі немає програми розвитку молочного стада, тому потрібно змінити формат державної підтримки”, — зазначив Іван Стефанишин. Як він зауважив, зараз немає проблеми з виділенням коштів для дотації на тваринництво, а є проблема в ефективності використання державних коштів. На сьогодні дотаційна система тваринництва підтримує ті сільськогосподарські підприємства, які не мають нових технологій, що є неефективним.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ