Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Щоби врятувати облдержадміністрацію від кризи, Кміть виступає за адмінреформу, за скорочення кількості депутатів, а також своїх заступників

Скоротити кількість депутатів, кількість територіальних одиниць за допомогою проведення адміністративно-територіальної реформи, а заодно і кількість заступників, пропонує голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть у відповідь на заяви депутатів облради про те, що для економії коштів потрібно не брати гроші в Львівської облради, а зменшувати витрати на заступників голови шляхом скорочення їх кількості та виплат, зокрема й голові ЛОДА. Таку думку Кміть повідомив в коментарі «Гал-info».
«Я за скорочення кількості депутатів до 25-ти, за адміністративну реформу, і за скорочення кількості заступників», – каже Кміть, при цьому зазначаючи, що ідею адмінреформи раніше виголошував Роман Безмертний.
Водночас, голова ЛОДА зазначив, що насправді остаточне вирішення питання про число його заступників залежить не від нього, оскільки потребує погодження Кабміну. Нагадаємо, ініціатива щодо кількості заступників належить саме голові облдержадміністрації.
Львівська обласна державна адміністрація звернулася до Львівської облради з проханням виділити 565 тисяч гривень допомоги для автотранспортного підприємства, яке обслуговує Львівську обласну державну адміністрацію, а також попросила пільги у питанні сплати коштів за оренду спільного майна територіальних громад.
Натомість, на думку депутата ЛОР, члена бюджетної комісії ЛОР Олега Панькевича цю нестачу бюджету ЛОДА на поточний рік повинна компенсуватися за рахунок скорочення кількості заступників голови ЛОДА та скорочення виплат самому голові ЛОДА.
Нагадаємо, раніше Львівська обласна рада скоротила кількість заступників голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника з 3 до 1. Під час обговорення цього питання не останню роль відіграв аргумент про економічну кризу та потребу економії бюджетних коштів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ