Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шеф Табачника не планує скасувати ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання досі залишається конфліктною темою. Цьогорічні випускники та їхні батьки побоюються, що новий уряд скасує тестування. Ректори вузів нарікають на занадто формалізований зміст тестових завдань та невідповідність специфіки конкретних вузів. Вчителі наголошують, що діти кидають вчити ті предмети, з яких не складатимуть тести… Система ЗНО буде вдосконалюватися, а не відмінятися, запевнив журналістів Віце-прем’єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко під час урядового брифінгу, – повідомила прес-служба Віце-прем'єр-міністра

 

Планується, що в найближчій перспективі (проте не цього року!) загальна оцінка абітурієнта складатиметься з трьох рівноцінних складових – результатів незалежного зовнішнього оцінювання, середнього балу атестату та оцінки вищого навчального закладу. Оцінка вищого навчального закладу, залежатиме від специфіки вузу. Вона може формуватися на підставі співбесіди, тестування на профпридатність, наявності досвіду роботи за фахом, рекомендацій навчального закладу, в якому навчався абітурієнт, тощо. Така система унеможливить корупцію, адже абітурієнта оцінюватимуть три інститути, що є незалежним один від одного.

 

Володимир Семиноженко впевнений, що реформуванню системи освіти мають передувати широке експертне обговорення та досягнення суспільного консенсусу. За його словами, нам потрібні ефективні реформи, а не «шокова терапія».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ