Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Шеф-редактор "Лівого берега" може попросити політичного притулку за кордоном

Шеф-редактор "Лівого берега" Соня Кошкіна виїхала за межі України та не виключає, що попросить політичного притулку.Про це вона заявила в п'ятницю ввечері в ефірі "Шустер Live", повідомляєLb.ua.

"Я не маю наміру повертатися доти, доки не з'явиться і не буде оприлюднена офіційна відмова в порушенні кримінальної справи за епізодом з Ландіком", - сказала вона.

Крім того, заявила Кошкіна, для повернення вона повинна мати гарантії того, що ані проти неї, ані проти її партнерів, колег, членів їх сімей в подальшому не будуть порушуватися справи за надуманими політичними звинуваченнями.

За її словами, якщо цього не відбудеться, вона змушена буде залишитися в Європі, "більше того - просити політичного притулку".

"Я не припиню своєї професійної діяльності ні на хвилину. Я зроблю надбанням гласності всі відомі мені подробиці та факти про діяльність цієї мстивої компашки. Повторюю: всі факти, в тому числі - мотиви особистої помсти. Думаю, мало їм тоді не здасться", - зазначила вона.

"Більше того, я не просто попрошу притулку для себе, але буду домагатися того ж для своїх партнерів, колег і друзів. Усіх, хто страждає від свавілля, яке відбувається. У такому випадку постраждає, звичайно, імідж країни, чого б мені не хотілося", - сказала Кошкіна.

Вона також повідомила, що готує відкритого листа до президента Віктора Януковича та генпрокурора Віктора Пшонки.

"Я абсолютно точно знаю, що вони до виниклої ситуації непричетні. Більше того - і Янукович і Пшонка - такі ж, як і ми, жертви людей, які їх просто розводять і використовують, прикриваючись їхніми іменами. Ці люди - їх підлеглі", - стверджує Кошкіна.

Від свого листа вона очікує, що президент і генеральний прокурор "знайдуть управу на своїх підлеглих-свавільників".

Вона стверджує, що ініціаторами розправи з виданням є "високопоставлений чиновник з адміністрації президента, його друг - один з вищих чинів Кабміну, сильно ображений нашими останніми публікаціями і третій - безпосередній виконавець - один з одіозних заступників Генпрокурора, який має свої мотиви".

Кошкіна нагадала, щов грудні минулого року МВС за заявою нібито одного з читачів проводило перевірки, намагаючись вилучити сервери видання.

"Безпосереднім замовником цього, як нам тоді вдалося з'ясувати, був один з вищих чиновників АП", - зазначила журналіст, стверджуючи, що зараз до ситуації з виданням причетна та ж людина.

"Весь цей час за мною і моїми колегами велося стеження, прослуховувалися всі телефони. Більше того, регулярно писалися доноси - я знаю, хто писав, хто читав, хто робив так, щоб я про це дізналася і які цілі для цього переслідувалися", - сказала Кошкіна.

Як повідомлялося, народний депутат Володимир Ландікзвернувся до прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за недотримання таємниці листування інтернет-виданням Lb.ua.

Його обурила публікація від 18 листопада 2011 року, в якій розмістили фото, де він у сесійній залі парламенту веде СМС-листування про долю свого сина, який на той момент перебував під судом по звинуваченню в побитті дівчини.

Через 8 місяців після подачі Ландіком заяви прокуратура почала перевірку.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ