Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Шевченківський гай та Музей історії релігії презентували у новому ролику департаменту культури

Сьогодні оприлюднили наступний відеоролик із серії відео «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини». Це відеопроєкт департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА та Ради директорів музеїв Львівщини, інформує пресслужба Львівської ОДА.
Церква Ольги та Володимира (Лемківщина). Фото Олена Ляхович

У третьому відеоролику продовжують презентувати музеї Львівщини, серед яких: Львівський музей історії релігії, Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького.

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Львівський музей історії релігії розповідає нам історію національних та світових релігій. Серед експонатів, які мають унікальне культове, мистецьке та історичне значення – велика збірка ікон XVI-XIX ст., Острозька Біблія 1581 року, колекції юдаїки.

Найбільше зацікавлення у відвідувачів музею мають так звані «Ромео і Джульєтта», що зберігаються у заскленому саркофазі. Це скелети чоловіка і жінки, що обіймають одне одного – зразок дуже давнього і надзвичайно рідкісного парного поховання.

Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького або, як ми звикли його називати, Шевченківський гай – це єдиний на Львівщині музей просто неба, де відтворені мінісела з Бойківщини та Гуцульщини, Буковини й Покуття, Лемківщини й Поділля, Волині та Полісся.

У музеї знаходяться 6 храмів – це найбільша кількість монументальних споруд серед музеїв просто неба в Україні. Сьогодні Шевченківський гай – це одне з улюблених місць відпочинку львів’ян. Тут відбуваються різноманітні заходи для дітей та дорослих: тематичні виставки, майстер-класи, театральні дійства, концерти.

Довідково

До Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня, департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА спільно з Радою директорів музеїв Львівщини підготували серію роликів про музеї Львівщини під назвою «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини». Загалом роликів є сім, кожний з яких присвячений різним музеям. Метою проєкту є ознайомлення громадськості із музейною культурою області та промоція відвідування музеїв.

Відеоролики оприлюднюють щодня до 18 травня. Усі відеоролики можна переглянути на сайті, фейсбуці та Youtube-каналі Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ