Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шкіль розповів, що інфляції не буде, бо Пинзеник про все подумав

Росту інфляції внаслідок виплати громадянам України компенсацій заощаджень не буде. Впевненість у цьому висловив народний депутат України Андрій Шкіль під час прес-конференції у Львові.
„Держава в змозі зупинити ймовірний ріст інфляції внаслідок виплати заощаджень, – сказав Шкіль, зауваживши при цьому, що не бачить причин для інфляційних процесів. – Але інфляції не буде, бо розроблений механізм дозволяє здійснити виплати в безпечний спосіб”.
Як повідомив Шкіль, в подальшому громадяни, які захочуть повернути свої заощадження в повному розмірі, можуть зробити це купівлею товарів широкого вжитку, зокрема й автомобілів, або придбанням квартир чи земельних ділянок. „Іншим варіантом є покладення коштів на депозитний рахунок, коли до прикладу людина, яка поклала 20 000 гривень через рік отримає 25 000”, – каже однопартієць Прем’єр-міністра.
Загалом, Шкіль не бачить підстав, щоби хвилюватися за своє заощадження, оскільки програма виплат була детально розроблена і проаналізована, зокрема й міністром фінансів Віктором Пинзеником.
Водночас, на думку Шкіля, хоча багато розмов навколо виплат заощаджень ведеться що це є популістським кроком з боку Тимошенко, така виплата принесе багато користі простим українцям. „Ця позиція була зафіксована у виборчій програмі, обов’язковій до виконання”, – каже Шкіль, зауважуючи, що екс-прем’єр Янукович ніколи б не вдався до такого кроку, оскільки волів видавати бюджетні кошти для потреб наближених людей.
Загалом, як повідомив Шкіль, серед країн колишнього СРСР, Україна запропонувала найвищу ставку виплати по заощадженням своїх громадян.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ