Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Шкляр пішов з ефіру на «Інтері»

Український письменник Василь Шкляр пішов з прямого ефіру програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер».

Письменник зробив це після того, як публічно пояснив своїм шанувальникам свій вчинок - він вимагав відставки міністра освіти Дмитра Табачника.

Відповідаючи на звинувачення директора видавництва «Фоліо» Олександра Красовицького про те, що в книзі багато епітетів, які можуть образити росіян, китайців чи євреїв, яких автор згадує у книзі, Шкляр підкреслив: все сказано не від імені автора, а від імені головного героя книги - Чорного Ворона.

Після цього письменник вибачився, сказавши, що дуже рано встає, щоб працювати, і залишив студію.

Журналіст Олександр Чаленко та художник Сергій Поярков намагалися прокричати йому навздогін свої питання.

Як відомо, 10 лютого комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка обрав переможця в номінації "Література". Ним став письменник Василь Шкляр за роман «Залишенець. Чорний Ворон».

4 березня Василь Шкляр попросив президента Віктора Януковича перенести вручення йому Шевченківської премії на той час, коли у влади не буде Дмитра Табачника.

4 лютого Віктор Янукович підписав указ "Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка", в якому немає імені Василя Шкляра, повідомляє LB.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ