Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школа-інтернат у Великому Любіні буде обладнана сенсорною кімнатою та комп’ютерним класом зі спеціальними програмами

Спеціалізована школа-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку буде обладнана всім, що необхідно для навчального процесу та для особливих потреб дітей, що там навчатимуться. Про це «Гал-info» розповів директор школи Степан Мащак.  За його словами, у школі буде обладнано сенсорну кімнату та невеликий комп’ютерний клас з програмами для розвитку розумових здібностей дітей. Наповнення навчальних приміщень необхідним обладанням разом із проведенням ремонтно-реставраційних робіт всередині навчального корпусу стало можливим завдяки благочинному фінансуванню швейцарського мецената Роберта Готца.  
 «Роберт Готц приїжджав відпочивати на курорт Великий Любінь і таким чином ознайомився із проблемами школи-інтернату. Ми дійшли згоди, що він надаватиме спонсорську допомогу по відбудові школи, оскільки на той час приміщення було у вкрай занедбаному стані», — роз’яснив директор школи Степан Мащак.
Річний бюджет спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату у Великому Любіні становить близько 1,5 мільйона грн. У школі працюватимуть вчителі-дифектологи із спеціальною освітою. У приміщенні обладнаний медичний пункт, працює лікар та медсестра. Загалом у школі навчається 80 дітей і працює 43 викладачі.
Великолюбінська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку функціонує з 1962 року. У цій школі навчаються діти з особливими освітніми потребами.
У 1960-1970 роках у даному навчальному закладі навчалося 140-160 дітей, в даний час - 80, з них 46 дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування. Педагогічний колектив школи спрямовує свою роботу на подолання певних вад розвитку учнів, удосконалення навчально-виховного, корекційного процесів, створення умов для соціальної адаптації учнів у суспільство.
Школа-інтернат розміщена у двох приміщеннях: спальний корпус, збудований у 1962 році, навчальний - колишній замок барона Бруніцького. З 1945 року до 1962 року функціонував дитячий будинок для дітей-сиріт.
З 1993 року до сьогодні реконструйовано котельню, проведено теплотрасу, обладнано лазню, зроблено водовідвід, проведено капітальний ремонт та реконструкцію навчального корпусу. За період 2005-2006 років використано для поліпшення навчально-матеріальної бази школи пондц 4,0 млн. грн. (бюджетні кошти - 1,150 млн. грн.,  залучені - понад  3,0 млн).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ