Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школярі з Донеччини святкуватимуть Різдво в галицьких родинах

127 учнів та вчителів із м. Горлівки Донецької області святкуватимуть Різдво на Львівщині. Про це сьогодні, 2 січня, повідомив сайт Головного управління освіти і науки ЛОДА.

Учні проживатимуть у галицьких родинах в Буському, Городоцькому, Дрогобицькому, Миколаївському, Самбірському та Яворівському районах Львівської області.

«Учнівські делегації візьмуть участь у різдвяних дійствах, ознайомляться з історією, культурою нашого краю, побувають у музеях Львівщини, також будуть організовані екскурсії до Олеського, Підгорецького замків, у музей Івана Франка с.Нагуєвичі (Дрогобицький район), у музей Петра Сагайдачного с.Кульчиці (Самбірський район), літописних давньоруських міст Львів, Бужеськ та Плісненсько (Буський район), поїздка в зимові Карпати (Урицькі скелі), до м.Трускавця, у музей-заповідник «Розточчя» – Страдецька гора – НПП «Яворівський – стежка Івана Франка», –розповіла заступник начальника Головного управління освіти та науки Львівської облдержадміністрації Богдана Біляк.

За її словами, також під час перебування на Львівщині гості ознайомляться з українськими різдвяними традиціями та звичаями, будуть учасниками Святої вечері, святкуватимуть у родинах Різдво, колядуватимуть з вертепом, вивчатимуть колядки, щедрівки, різдвяні вітання, відвідають святкові богослужіння та Божественні Літургії у храмах області, удосконалять знання з української мови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ