Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шмигаль зустрівся із заступником Держсекретаря США Стівеном Біґеном

Як повідомили 27 серпня у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, Денис Шмигаль зустрівся із заступником Держсекретаря США Стівеном Біґеном.
Фото Урядовий портал

Сторони обговорили взаємопідтримку в боротьбі з поширенням COVID-19 та зміцнення торговельно-економічних відносин між Україною та Сполученими Штатами Америки.

У четвер, 27 серпня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із заступником Державного секретаря Сполучених Штатів Стівеном Біґеном, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Глава Уряду подякував США за підтримку в протистоянні поширенню COVID-19 та відзначив важливість спільних та скоординованих дій України та США перед загрозою другої хвилі.

"Пандемія коронавірусу стала викликом для всього світу. Україні вдалося в березні подолати паніку та помірно пройти першу хвилю захворювання. Зараз ми маємо запобігти новим спалахам та не допустити перезавантаження системи охорони здоров’я", — відзначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль та Стівен Біґен також порушили тему торговельно-економічної співпраці між Україною та Сполученими Штатами. Очільник українського Уряду підкреслив, що участь американських інвесторів у приватизації українських державних підприємств може посприяти зміцненню двосторонніх відносин.

"Приватизація неефективних підприємств дасть їм новий поштовх для розвитку, створить робочі місця та позитивно позначиться на економіці. Продаж готелю "Дніпро" став для інвесторів сигналом, що Україна вірна принципам чесних та прозорів торгів. Тому запрошуємо американських інвесторів також долучитися до аукціонів", — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр висловив вдячність США за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, надання важливої військової допомоги, а також запровадження санкцій проти Російської Федерації.

Зі свого боку Стівен Біґен запевнив Дениса Шмигаля, що Сполучені Штати підтримують Уряд у провадженні реформ, які зміцнюють демократичні інститути та покращують бізнес-клімат. Заступник Держсекретаря додав, що США прихильні до зміцнення прогресу України в її інтеграції до ЄС та НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ