Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Шостий Різдвяний Ярмарок зібрав 150 підприємців з 19 областей

Цикл різдвяних святкувань у Львові добігає кінця. Свої підсумки підбив Шостий Різдвяний Ярмарок. Цьогоріч участь взяли понад 150 підприємців з 19 областей України, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На проспекті Свободи та на площі Ринок розпочинається демонтаж ярмаркового містечка. Цього тижня завершився Шостий Різдвяний Ярмарок.

Щороку географія учасників розширюється. Цього разу участь взяли понад 150 підприємців з 19 регіонів України.

«До нас активніше приєднуються учасники зі сходу. Після Великоднього Ярмарку, вдруге приїхали підприємці зі Слов’янська. Вже декілька років поспіль участь беруть харків’яни та дніпропетровці. Цьогоріч вперше учасниками стали кримські татари, які зараз мешкають у Львові. Їхня кухня стала однією з родзинок Різдвяного Ярмарку. Для нас важливо, аби окрім європейських практик, які ми застосовуємо, учасники з різних регіонів України привносили якусь свою автентику», - розповідає Ігор Фіняк, директор компанії «Львівські Ярмарки».

На Ярмарку традиційно працювали три сектори: сувенірна панорама, гастрономія і «Територія різдвяного настрою». Відвідувачі мали змогу придбати авторські сувеніри та прикраси, іграшки ручної роботи, керамічний посуд, вироби з дерева, вовни та шкіри, органічні продукти, натуральний мед тощо. На Ярмарку можна було поласувати стравами різних національних кухонь, а також купити оригінальні солодощі. 

Різдвяний Ярмарок забезпечив для львів’ян та гостей з різних міст України та світу насичену культурну програму. Відкриття присвятили «Празнику на Андрія». Спеціально для Різдва на Ярмарку встановили дерев’яну шопку від майстра і музиканта Антона Лубія, 8 січня завітала традиційна святкова Хода звіздарів, а також відбувся Фестиваль вертепів. А в останні дні на Шостому Різдвяному Ярмарку провели Конкурс льодових скульптур. Переможницею серед п’ятьох льодових витворів стала мисткиня та скульпторка Дарія Альошкіна з роботою «Риба». Спеціальними гостями в останній день роботи Ярмарку став Донбаський вертеп.

«До Львова їдуть по неповторну атмосферу та особливий настрій. Ми щороку не лише розширюємо асортимент, а й урізноманітнюємо програму, аби відвідувати Різдвяний Ярмарок було цікаво і гостям міста і його мешканцям. Різдвяні свята – це час, коли люди гуртуються. Україна переживає нелегкі часи, ми усвідомлюємо, наскільки важливо підтримувати один одного, тому не забуваємо про допомогу тим, хто цього потребує», - зазначає Ольга Гренюх, арт-директор Різдвяного Ярмарку у Львові.

Давньою традицією як Великоднього, так і Різдвяного Ярмарку, стала участь «Крамнички добра» – благодійної ініціативи молодіжних церковних спільнот, громадських організацій та дитячих гуртків. Тут продають вироби ручної роботи та книжки, а виручені кошти скеровують на підтримку соціальної діяльності молодіжним спільнотам та дитячим клубам. Також у Крамничці добра традиційно проводять дитячі майстер-класи. 

Нагадаємо, Шостий Різдвяний Ярмарок у Львові тривав з 13 грудня до 19 січня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ