Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шпажистка Анфіса Почкалова привезла празьке срібло для Львова

Львівська шпажистка Анфіса Почкалова здобула срібну нагороду на чемпіонаті Європи з фехтування серед юніорів, що завершився у Празі.
 Здобувши шість медалей (по дві кожного ґатунку), збірна України з фехтування на чемпіонаті Європи серед юніорів, що завершився у Празі, в загальнокомандному заліку посіла третє місце. Попереду „синьо-жовтих” мушкетерів фінішували лише їхні ровесники з Італії та Росії, а позаду залишилися представники таких загальновизнаних фехтувальних держав, як Франції, Угорщини, Німеччини, Польщі. Приємно, що свій внесок в успіх української збірної зробила і львів’янка Анфіса Почкалова.
У турнірі шпажисток учениця заслуженого тренера України Андрія Орліковського, виявивши рідкісне самоволодіння у критичних ситуаціях (тричі за рахунку 14:14 першою наносила вирішальний укол), почергово перемогла Терезу Рубезову з Чехії (15:14), німкеню Ренату Міллер (15:14), росіянку Яну Звєрєву (15:11), Корін Лоуренс з Великобританії (15:12) та польку Катажину Даброву (15:14). Переможну ходу галичанки лише в фіналі зупинила угорка Едіна Антал – 11:15.
В цьому ж виді зброї змагалася ще одна львів’янка Ольга Задорожна, яка тренується у свого батька Романа Задорожного. Розпочала Оля добре: в 1/32 фіналу впевнено взяла гору над Алксандрою Євремовіч з Сербії – 15:8. Однак вже в наступній дуелі галичанка не встояла проти екс-киянки, а нині представниці Ізраїля Аліни Фердман – 9:15, і в підсумку фінішувала 21-ю.
Трохи краще в турнірі рапіристів виступив наш земляк Клод Юнес. Вихованець Сергія Гаравського спочатку з перевагою в два уколи (15:13) доволі несподівано переміг француза Пає Фауссе, а потім розтрощив португальця Діого Тейшейру – 15:3. В 1/8 фіналу на нього чекав поєдинок проти свого партнера по збірній України киянина Андрія Погребняка. В „синьо-жовтому” дербі перемогу святкував останній – 15:7. Отож Юнес посів 16-й рядок у підсумковому протоколі, а його кривдник спромігся зійти на третю сходинку подіуму.
Найгірше серед квартету львів’ян, що змагався у столиці Чехії, виступила рапіристка Олександра Синюта. Вихованка Вікторії Волкової вже в 1/32 фіналу поступилася Вікторії Бейлі з Франції (9:15) і фінішувала 38-ю..
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ