Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Штаб АТО: ворог не збирається виконувати Мінські домовленості

Наприкінці минулої доби ситуація у зоні проведення АТО суттєво не змінилась. Після 18 години, вже за своєю типовою тактикою, російсько-окупаційні угруповання дещо посилили обстріли українських позицій, використовуючи переважно стрілецьку зброю, повідомили в пресс-центрі штабу АТО на Фейсбук.

Найбільш агресивні провокації бандитів були на Донецькому напрямку. Тут, ввечері, ворог майже 2 години бив з гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БПМ по українських захисниках на шахті Бутівка. Також, двічі під гранатометний вогонь потрапили наші опорні пункти на південних околицях Авдіївки та поблизу селища Луганське. 

На Луганському напрямку, ввечері, злочинці застосовували стрілецьку зброю і гранатомети неподалік Новоолександрівки, Станиці Луганської та Новотошківського.

На Маріупольському напрямку противник обстрілював з великокаліберних кулеметів та гранатометів українські укріплення у Водяному. 

Варто додати, що цієї доби майже на кожен провокативний обстріл з боку бойовиків, сили АТО вогнем у відповідь, примушували противника до миру. Тож більшість вогневих контактів були не тривалі. 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я. Тричі ворог застосовував міномети, 14 разів – гранатомети, один раз бив з озброєння БМП. 

В цілому ці цифри дещо менше ніж у попередні дні, проте і вони яскраво свідчать, що повністю виконувати Мінські домовленості ворог не збирається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ