Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Штаб кандидата на посаду міського голови Василя Куйбіди виграв суд у газети „Поступ”

Учора, 16 березня, Франківський районний суд Львова зобов’язав газету „Поступ” опублікувати відповідь Василя Куйбіди на статтю Ірини Сиривко “Штаб Куйбіди напав на студентів” у найближчому випуску газети. Повідомив виборчий штаб Василя Куйбіди.
Річ у тім, що 1 березня 2006 року кандидат на посаду міського голови звернувся до газети „Поступ”, в якій було надруковано неправдиву інформацію щодо подій 23 лютого. Василь Куйбіда в передбаченому Законом України „Про вибори народних депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських  селищних міських голів” наполягав опублікувати його відповідь.
„Проте чомусь редакція газети „Поступ” не поспішала реагувати на звернення кандидата з вимогою опублікувати його „відповідь”. Автор статті Ірина Сиривко на судове засідання не з’явилася, хоча про час місце розгляду справи була повідомлена. Отож сподіваємось, що газета не практикуватиме друкування наклепницьких статей, проти кандидата на посаду міського голови Львова Василя Куйбіди”, - ідеться в заяві виборчого штабу Василя Куйбіди.
Також суд визнав незаконну бездіяльність газети „Поступ”, що виявилось у недотриманні вимог п.9  та п.10 ст.56 Закону України „Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ