Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Штаб Василя Куйбіди в черговий раз говорить неправду – стверджує газета «Поступ»

Прес-служба кандидата на посаду міського голови Львова Василя Куйбіди розповсюдила неправдиву інформацію щодо перебігу та результатів судового процесу з газетою «Поступ» – стверджує газета «Поступ».
«Читачам дають зрозуміти, нібито судом встановлено неправдивість інформації у статті Ірини Сиривко «Штаб Куйбіди напав на студентів» щодо подій 23 лютого цього року. Це є відверта маніпуляція суспільною свідомістю, що немає нічого спільного з дійсністю. Насправді позивач Василь Куйбіда навіть не оспорював правдивість інформації у статті «Штаб Куйбіди напав на студентів», а лише ставив питання про опублікування його відповіді з цього приводу. Представники позивача в ході судового процесу неодноразово наголошували, що до їхніх позовних вимог не входить питання встановлення достовірності чи недостовірності інформації», – йдеться у повідомленні, яке розповсюдила газета «Поступ».
Редакція газети також не погоджується з рішенням суду і планує оскаржувати його в апеляції. «Суд прийняв неправомірне рішення, зобов’язавши газету надрукувати відповідь на публікацію, не встановивши чи є у ній хоча б якась неправда. Для медіа такий прецедент може означати фактичну заборону права на професію під час виборчого процесу. Адже тепер кожен кандидат, якому не сподобається якась інформація про нього, може вимагати опублікувати відповідь, навіть якщо ця інформація повністю правдива!» – вважає редакція «Поступу».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ