Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Штраф за розклеювання оголошень у Львові зріс зі 17-51 грн до 340-1 360 грн

Відтепер за порушення вимог Правил благоустрою і утримання території Львова, зокрема за несанкціоноване розклеювання по місту рекламних оголошень громадянам-порушникам доведеться сплатити штраф від 340 до 1 360 грн., а посадовим особам – від 850 до 1 700 грн. Для порівняння, раніше цей штраф складав від 17 до 51 грн. на громадян та від 51 до 119 грн. на посадових осіб, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Згідно з інформацією КП «Адміністративно-технічне управління», найчастіше правопорушники розклеюють свою рекламно-інформаційну продукцію на фасадах та в під’їздах будинків, зупинках громадського транспорту, опорах вуличного освітлення, водостічних трубах. Зміст таких не санкціоновано розклеєних оголошень найрізноманітніший: від пропозицій роботи, купівлі-продажу житла до надання різного роду послуг, а саме комп’ютерної діагностики організму, схуднення тощо.

 

З початку цього року за фактом розклеювання рекламних оголошень на елементах благоустрою уже оформлено і скеровано на розгляд адмінкомісій 28 протоколів про адмінправопорушення. Саме адмінкомісії районів визначають точний розмір штрафу, який доведеться сплатити порушникам.

 

«Важливо, щоб люди розуміли, що розклеюючи рекламні повідомлення у недозволених місцях, вони псують естетичний вигляд міста. Тим паче, що усі охочі мають можливість розміщувати свої оголошення, не порушуючи вимог Правил благоустрою і утримання території Львова», - каже директор КП «Адміністративно-технічне управління» Інна Свистун.

 

Нагадаємо, для зручності мешканців по місту розташовано 228 інформаційних площин, які призначені для розміщення на них різного роду рекламно-інформаційної продукції. І кожен мешканець, за бажанням, може отримати інформацію про місця розташування цих інформаційних щитів у кожному з районів Львова за тел.: 244-31-73.

 

Довідка

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами», прийнятого 21 січня цього року, були внесені зміни зокрема до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відтепер «порушення державних  стандартів,  норм  і  правил   у   сфері благоустрою   населених   пунктів,  правил  благоустрою  територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян  від  двадцяти до  вісімдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб,  громадян - суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних  мінімумів  доходів громадян».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ