Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Штуку», яка не сподобалась львівським депутатам, перенесли в Парк культури

Після того, як депутати Львівської міської ради запропонували міському голові Львова Андрію Садовому забрати подаровану журналом «Фокус» скульптуру «собі додому», вона, ця скульптура, більше не стоїть навпроти Музею ідей. Гал-інфо спробувало з’ясувати куди поділи «сучасну скульптуру «Переможця».

Нагадаємо, що у вересні 3 899 користувачів Facebook проголосували в опитуванні журналу «Фокус» за те, щоб визнати Львів – «найкращим містом для життя в Україні». Головний редактор журналу особисто подарувала Львову сучасну скульптуру «Переможець». Тоді її встановили неподалік Музею ідей. Також Львів отримав почесну відзнаку за перемогу у голосуванні.

Міський голова Львова Андрій Садовий тоді заявив: «Це дуже оригінальне бачення».

Щодо імені скульптури, то мер запропонував обрати його шляхом опитування у соціальній мережі. За словами автора Василя Татарського, скульптура «Переможець» - сильна та органічна робота, яка символізує казковість та доброту. Залізна фігура людини немов тягнеться до неба – така поза виражає радість та  емоційний порив.

Отож, Садовий назвав "Переможця" сучасним мистецтвом, а інші - «механічною потворою», «штукою» та «жахіттям».

Чит. також: «Новим символом Львова лякатимуть дітей».

З цього приводу депутат Львівської міської ради Богдан Салій звернувся до міського голови з питанням, чи ознайомлювався він з анотацією до цієї скульптури. За словами депутата, він з цією анотацією ознайомився і вважає, що така скульптура – це «знущання зі Львова та львів’ян».

«Жодних документів на встановлення цієї штуки теж нема», - заявив депутат.

Він додав, що скульптура важить 300 кг і ніяк не прикріплена, тобто не відповідає вимогам техніки безпеки.

«Чи органічно вписується ця скульптура в середовище міста? Якщо ви (звернувся до Садового) прийшли на відкриття, то легітимізували це встановлення. Мені звичайно дуже прикро, але на фоні занедбаних сірих стін ця штука справді вписується у середовище міста. Ця штука – це пам’ятник вашого господарювання», - заявив Салій та порадив Садовому забрати скульптуру собі в кабінет.

У Львівській міській раді Гал-інфо повідомили, що скульптуру «Переможець» дійсно перенесли у Парк культури.

Цю інформацію підтвердив і директор парку Олег Мазяр. Він зокрема зазначив, що скульптуру встановили нижче Монументу Слави. Скульптура добре закріплена і стоїть на бетонній подушці, тому відвідувачам парку не загрожує.

Фото: Вголос 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ