Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шуфрич подарував Львівському державному університету БЖД МНСУ пожежний автомобіль

У Львівському національному академічному театрі оперита балету ім. Соломії Крушельницької відбулася урочиста академія з нагоди 60-літнього ювілею Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України. Колектив навчального цього закладу вітав міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, ректор ЛДУ БЖД МНС генерал-лейтенант служби цивільного захисту Михайло Козляр, міністр МНС Республіки Білорусь, випускник цього навчального закладу 1985 року генерал-майор Енвер Барієв та перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак.
Крім того, участь у заході взяли випускники усіх років, серед яких генерали, високопосадовці, державні діячі, вчені, багаточисельні іноземні делегації, що представляють пожежно-рятувальні служби та споріднені навчальні заклади Європи, фірми, котрі є світовими лідерами з виробництва пожежно-рятувальної техніки та обладнання.
Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич за сумлінне виконання службових обов’язків, особистий внесок у підготовку висококаліфікованих спеціалістів цивільного захисту та з нагоди 60-річчя ЛДУ БЖД МНС вручив високі державні нагороди працівникам та курсантам університету. Міністр також нагородив працівників та курсантів, що продемонстрували мужність та героїзм у ліквідації фосфорної аварії в Ожидові та наслідків буревію на Волині. Міністр МНС України з нагоди 60-річчя університету подарував навчальному закладу пожежний автомобіль вітчизняного виробника.
ЛДУ БЖД МНС – провідний ВНЗ, який готує спеціалістів для МНС України, органів виконавчої влади (фахівців у сфері екологічної та пожежної безпеки цивільного захисту населення і території, інфлормаційної та транспортної безпеки). В університеті функціонує навчальна пожежно-рятувальна частина, яка так як і частини ГУ МНС України у Львівській області виконує функції. Покладені на МНС України. курсанти цього навчального закладу щодня виїжджають на ліквідацію наслідків різноманітних надзвичайних ситуацій, що виникають на території львова та області. Університет тісно співпрацює з понад 15 країнами Західної та Східної Європи. Курсанти та студенти проходять практику в підрозділах пожежно-рятувальної служби Франції, Німеччини, Польщі.
Протягом 60 років зі стін ЛДУ БЖД МНС вийшло близько 20 тисяч фахівців, котрі гідно примножують славні традиції міністерства та рідного ВНЗ. Серед них – 33 генерали, багато випускників перебувають на керівних посадах департаментів, обласних управлінь та підрозділів МНС України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ