Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шухевич і Бандера – наші герої, – Садовий

Сьогодні, 5 березня, відбудуться вшанування пам’яті Романа Шухевича. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Низка заходів, присвячених 61 річниці з дня смерті генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича, проведе львівський осередок НСОУ «Пласт».

«Львів’яни повинні твердо стояти на позиціях. Шухевич, Бандера – це наші герої, які воювали за незалежність нашої країни, вони не захоплювали чужої території, вони боронили нашу землю. Приємно, що діти та молодь пам’ятають та вшановують героїв», – розповідає міський голова Андрій Садовий.

Сьогодні о 10.00 стартує пробіг від будинку, де народився генерал-хорунжий УПА, до с. Білогорща, де в 1950 році загинув Шухевич. Також в цей день відбудуться змагання з футболу для старших пластунів. Молодші пластуни спробують себе у ролі вояків УПА, під час теренової гри. Вона віддзеркалюватиме процес перевірки на витривалість, спритність та відданість Україні вояків УПА. Для тих, хто пройде перевірку і дійде до кінця, гра завершиться складанням урочистої присяги.

В неділю, 6 березня о 17.00 в актовому залі Українського католицького університету відбудеться вечір української пісні. Сценарій вечора побудований за мотивами біографії Романа Шухевича.

5 березня

9.00 – початок квесту для пластунів (СШ № 81)

10:00 – 11:00- пробіг від вул. Довбуша до с. Білогорща

14:00 – початок турніру з міні - футболу (спортивний комплекс ЛНУ ім. Івана Франка)

18:30 – 19:00 - закриття, нагородження

6 березня

17. 00 – вечір української пісні (актовий зал УКУ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ