Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Шухевич: Оскаржити укази президента Ющенка може тільки хворий на голову

Син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич засумнівався у психічному здоров'ї адвоката Оленцевича, який ініціював позбавлення звання Героя України Степана Бандери та Романа Шухевича.

В ефірі одного з телеканалів Шухевич заявив, що оскаржити укази президента Ющенка може тільки хворий на голову.

Водночас Юрій Шухевич впевнений, що судові справи по скасуванню законів Президента України Віктора Ющенка (2005-2010), зокрема, справи щодо законності присвоєння звання "Герой України" С.Бандері та Р.Шухевичу проходять за вказівкою влади. Таку думку він висловив в коментарі ІМК.

"Це дуже слизька дорога – скасовувати укази попередніх президентів. Так дуже далеко можна зайти", - зауважив він.

Шухевич нагадав, що стосовно Закону "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України" у Вищому адміністративному суді перебуває касаційна справа, яка має бути розглянута 29 березня. "Сьогодні (тобто, вчора, 12 січня)  мала розглядатися справа по Р.Шухевичу, чи це не своєрідна вказівка, як суд має поступати. Але суд не відбувся, бо один із суддів захворів, не було повного складу суду", - зазначив Ю.Шухевич.

"До суду подають "всякі". Інакше і не можна сказати, бо людина, яка подала до суду по закону щодо Р.Шухевича, всі укази В.Ющенка оскаржувала. І нагородження голови Вищого адміністративного суду України О.Пасенюка, і Ю.Луценка, і поета В.Стуса. Але програв", - наголосив син головнокомандуючого УПА.

"Влада скасовує ці закони, але не замислюється, що завтра і їхні закони можуть бути скасовані… Як почнуть всі подавати скарги до Вищого адміністративного суду про скасування (указів) нині діючого Президента, то палата (суду) завалена буде подібними справами, вона просто не зможе працювати", - зауважив Ю.Шухевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ