Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шукають кошти на добудову водозахисних дамб у Самбірському районі

У 2008 році після проходження руйнівних паводків на території Самбірського району було розпочато будівництво водозахисних дамб в селах Задністря, Ралівка та Кружики на річці Дністер. Однак, протягом 2010-2016 років кошти на будівництво дамб не виділялись і відповідно роботи не проводились, а частково збудовані дамби почали руйнуватись, повідомив власкор Гал-інфо у районі.

Враховуючи потенційну небезпеку наступних паводків та поганий стан недобудованих дамб, виникла нагальна потреба у здійсненні комплексу заходів щодо завершення будівництва водозахисних дамб вздовж річки Дністер в селах Задністря, Ралівка та Кружики а також на річці Стрвяж у Бісковичах.

Самбірська районна рада звернулась із проханням до Львівської обласної ради  розглянути та вирішити у 2017 році питання виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на будівництво наступних об’єктів: «Захист с.с. Ралівка, Задністря від підтоплення паводковими водами р. Дністер Самбірського району Львівської області» та «Захист с.с. Калинів, Кружики від затоплення водами р. Дністер Самбірського району Львівської області.

Постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради за дорученням голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина,  розглянувши звернення голови Самбірської районної ради Віталія Кімака та депутатів Самбірської районної ради щодо виділення коштів на завершення будівництва водозахисних дамб в селах Задністря, Ралівка та  Кружики на річці Дністер у Самбірському районі, скерувала дане звернення  директорові департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

Комісія звернулась із проханням розглянути дане звернення та надати пропозиції щодо вирішення питання, порушеному у ньому. Ініціатива вирішення цієї проблеми за кошти обласного бюджету належить депутату Львівської обласної ради Олегу Домчаку. За його словами для будівництва дамб необхідні чималі кошти, але наше завдання розпочати їх у цьому році і тим самим зрушити проблему з мертвої точки. Маємо серйозну підтримку і від народного депутата України Ярослава Дубневича, який активно працює над тим, щоб своєчасно надійшла підтримка і з державного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ