Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шульц: Янукович має помилувати Тимошенко

Досягти внутрішньої стабільності країни, а також покращення міжнародного співробітництва можна шляхом помилування Юлії Тимошенко з боку президента Віктора Януковича, вважає новообраний президент Європарламенту Мартін Шульц.

Новообраний президент Європарламенту Мартін Шульц вважає, що ситуація з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко ускладнює шлях євроінтеграції України, повідомляє ZN.UA.

«Думаю, що Тимошенко заслужила на цілком інше ставлення, ніж вона отримала. Думаю також, що українському уряду слід звернути увагу на те, щоб весь цей процес над Тимошенко не виглядав політично мотивованим», — сказав Мартін Шульц в інтерв'ю “Deutsche Welle”, опублікованому на сайті видання у понеділок.

Він не виключив, що процес над Юлією Тимошенко політично мотивований.

«У будь-якому випадку мені важко уявити, щоб до колишнього прем'єр-міністра країни, якому приписують і низку досягнень на благо країни, було таке ставлення, як ув'язнення», — підкреслив президент Європарламенту.

Що стосується Угоди про асоціацію, то Мартін Шульц позитивно оцінив рішення ЄС відкласти подальші дії щодо цього документа.

«Думаю, що ЄС правильно вчинив, здійснивши певний тиск на Україну. Однак відносини ЄС і Україною не можна вводити у залежність виключно від справи Тимошенко. Тому ми всі опинилися у важкому становищі», — зазначив він.

За словами президента Європарламенту, «було б легше, якби питання Тимошенко було вирішено». «Особисто я хотів би, щоб ця проблема була вирішена в інтересах внутрішньої стабільності країни, а також міжнародного співробітництва, і Україна припинила б юридичне переслідування Тимошенко. Це можна здійснити шляхом помилування з боку президента», — сказав Мартін Шульц.

Нагадаємо, парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про стан демократії в Україні. У разі невиконання прийнятих у документі рекомендацій, асамблея введе санкції проти країни. Головна вимога ПАРЄ — звільнити членів колишнього уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ