Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Шувар” може стати регіональним аграрним центром

Найближчим часом гуртово-продуктовий ринок „Шувар” може стати регіональним аграрним центром – про це сказав генеральний директор ТзОВ „Шувар” Роман Федишин сьогодні, 14 вересня, під час прес-конференції. За його словами, в Міністерстві аграрної політики України на стадії погодження знаходиться Положення про регіональний аграрний центр. Якщо це положення буде затверджено, Міністерство аграрної політики буде мати вплив на формування цінової політики на свіжу плодоовочеву продукцію, оскільки зараз такого впливу немає.

Як запевняє Роман Федишин, ринок „Шувар” має всі перспективи стати регіональним аграрним центром, який буде продовжувати технологічний ланцюг виробництва та збуту сільськогосподарської продукції шляхом організації гуртової та дрібногуртової торгівлі. Тобто має для цього необхідну територію та належну інфраструктуру. Зокрема, для першого етапу загальна площа такого ринку повинна становити 7 гектарів та мати територію для розширення, мати майданчик не менш ніж 200 машиномісць, наявність складської зони для зберігання товарної продукції, площа якої має бути не менше 1000 квадратних метрів, мати свою лабораторію санітарної та ветеринарної експертизи.
Для реалізації другого етапу потрібна площа 10 гектарів, майданчик для машин має становити не менше 450 машиномісць, складська зона для зберігання продукції має бути не менше 5000 квадратних метрів та має бути зона дрібногуртової торгівлі з умовами зберігання товару, площа якої має становити не менше 10 000 квадратних метрів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ