Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вступ на магістратуру з «права» та «міжнародного права»: схвалено всі програми для тестів

2018 році єдиний вступний іспит на магістратуру з «Права» та «Міжнародного права» з іноземної мови не матиме частин «Писемне мовлення» та «Розуміння мови на слух». Вступники складатимуть лише частини «Читання» та «Використання мови». Про це повідомили в Міносвіти.

Тестові завдання іспиту з іноземної мови укладатимуть відповідно до Програм ЗНО з іноземних мов для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти, затверджених наказом МОН від 03 лютого 2016 року № 77.

Окрім іспиту з іноземної мови вступники на магістратуру з «Права» та «Міжнародного права» також повинні будуть скласти єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей. Це передбачено Умовами прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 році. 

Тестові завдання блоку Право укладатимуться відповідно до Програми, затвердженої наказом МОН від 7 лютого 2018 року № 115. Тести міститимуть завдання з 8 базових правничих дисциплін:

вступна кампанія 2018вища освіта
Надрукувати

конституційне право України
адміністративне право України
цивільне право України
цивільне процесуальне право України
кримінальне право України
кримінальне процесуальне право України
міжнародне публічне право
міжнародний захист прав людини.

Тестові завдання блоку Загальних навчальних правничих компетентностей укладатимуться відповідно до Програми, затвердженої наказом МОН від 8 квітня 2016 року № 409. Тести міститимуть розділи для оцінювання критичного, аналітичного та логічного мислення.

Нагадуємо, що зареєструватися на вступний іспит та випробування на магістратуру з «Права» та «Міжнародного права» можна буде з 14 травня до 5 червня 2018 року. Самі ж тестування проходитимуть у 2 етапи: 11 липня – з іноземної мови, 13 липня – з права та загальних навчальних правничих компетентностей. Це пов’язано з тим, що 2018-го – поки що як експеримент – єдиний фаховий іспит з іноземної мови також проводитимуть для вступників до магістратури з низки гуманітарних галузей. Це, зокрема, «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ