Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Шведські музиканти у Львові виконуватимуть скандинавську та італійську давню музику

Італійську та скандинавську музику презентуватимуть завтра, другого жовтня, на відкритті V Фестивалю давньої музики у Львові шведські виконавці середньовічної та ренесансної музики Пера Матсона та Уде Гедеке – дует Laude Novella. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив учасник фестивалю, виконавець музики середньовіччя Степан Тихоненко.
„Цей колектив приїхав до Львова вперше. Вони привезли готичну арфу, на якій виконуватимуть свою концертну програму. Дует Laude Novella більше двадцяти років виступає у країнах Європи. Вони самі шукають дослідження та джерела давньої музики. Завтра гості фестивалю зможуть почути виконання давньої скандинавської музики з шкільного пісенники 1582 року, який уклали монахи. Також наші шведські друзі виконуватимуть італійську музику часів Петрарки та Данте”, – розповів Степан Тихоненко.
Він також повідомив, що у Львові презентуватимуть музичний проект шведських музикантів та сибірського колективу – „Ехо Полтави”. „Вже вийшов перший диск з українськими та російськими піснями козаків, які брали участь у битві під Полтавою у 1709 році. Дует Laude Novella виконує пісні музикантів, які були у свиті шведського короля Карла ХІІ. Вдалося відшукати манускрипт із жалобними піснями у Тобольську, де ці співаки перебували у полоні після поразки”, – розповів Степан Тихоненко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ