Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шведи навчатимуть фермерів Львівщини альтернативним методам ведення господарства

Шведська фірма „Коалішн клін балтік” виділила 4700 доларів США для проведення інформаційно-навчальних семінарів для фермерів Сокальського, Золочівського, Буського та Кам’янко-Буського районів, метою яких є пропаганда альтернативних метолів ведення господарства – про це сьогодні, 6 грудня, під час прес-конференції повідомила президент Львівської міської громадської організації „Екотерра”, координатор проекту „Чиста Балтика” Наталя Чоловська.

Семінари триватимуть протягом півроку. Шведські спеціалісти хочуть, щоб українські фермери займалися біодинамічним методом землеробства, тому що наші фермери використовують хімічні мінеральні добрива, які згодом потрапляють у басейн річки Західний Буг, а звідти – у Балтійське море, що викликає „цвітіння” моря та вимирання деяких видів риб.
У кожному з чотирьох районів Львівщини, де протікає Західний Буг, є очисні споруди для Західного Бугу, але вони працюють неефективно. Західний Буг в нашій області найбільше забруднюють промислові та побутові стоки Львова, Золочівського цукрового заводу, Добротвірської ТЕЦ, поверхневі стоки шахтних териконів Червонограда.
Проект „Чиста Балтика” розрахований на фермерів і передбачає інформування населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ