Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Швейцарці допоможуть львівським лікарням з обладнанням

Сьогодні керівники лікувальних закладів Львова зустрілись з членом Європейського товариства торакальної та кардіосудинної хірургії професором Паулем Фогтом зі Швейцарії.

Пауль Фогт очолює фонд «Євразія-серце». Це група лікарів, які зацікавлені в міжнародній співпраці, кооперації в науці і дослідженнях. «Пріоритетним для нас є співпраця безпосередньо в тому місці, куди ми приїжджаємо. За останні роки ми відвідали Китай, Малайзію, Грузію, Македонію». Фундація цікавляться переважно серцево-судинними захворюваннями і дорослих, і дітей. Фундацію фінансують спонсори.
До Львова професор приїхав для ознайомоення з медичними установами та обміну досвідом між медичними працівниками. Під час зустрічі було прийнято рішення про співпрацю в галузі лікування та діагностики дітей.
Швейцарські гості відвідали дитячу спеціалізовану лікарню «Охмадит», де визначили низку завдань. Зокрема, домовились про співпрацю і навчання персоналу лікарні новим технологіям роботи, запровадження світових стандартів лікування. Натомість, іноземні гості вчитимуться в українців методикам роботи з дітьми.
 В планах Пауля Фогта ще відвідати Львівську центральну лікарню, Інститут генетики та санаторій матері і дитини «Пролісок», що в Моршині. Там хочуть заснувати реабілітаційний центр.
«Це лише перша наша зустріч. Ми спочатку ознайомимось із ситуацією, а потім вирішуватимемо, що потрібно. Адже, можна накупити обладнання, але не відомо, чи воно справді необхідне. Концепцію для виконання спільної програми виробимо після відвідування Моршина» – додав Пауль Фогт.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ