Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Швейцарці поділяться з українцями, як за допомогою мистецтва виховати цілісну особистість

З 11 по 16 вересня у Львові перебуватимуть представники Міжнародної гуманітарної школи із Швейцарії, яка на сьогодні є одною із найуспішніших у світі у використанні мистецьких засобів для цілісного виховання особистості. Школу представлятимуть педагоги зі Швейцарії Роземарі Варга, Ганцпетером Геккендорном і Рут Кох. Повідомили в прес-службі УКУ.
Представники цієї школи в Альпах (а навчаються там особи із 25 країн світу) приїхали до Львова на запрошення кафедри педагогіки Українського Католицького Університету. У рамках їх тижневого візиту відбудеться зустріч-семінар за участю працівників та студентів кафедри педагогіки, концерт музики Вольфганга Амадея Моцарта та інших композиторів його епохи, концерт «Діалоги кохання» (музика Глюка та Моцарта) у виконанні камерного оркестру «Леополіс». Акції пройдуть під егідою міськради Львова в рамках швейцарсько-української освітньо-мистецької акції, присвяченої 750-річчю Львова.
На семінарі в УКУ гості зі Швейцарії представлять унікальну програму навчальних курсів Міжнародної гуманітарної школи, де вдало поєднано академічні дисципліни з мистецькими курсами і заняттями на природі. Таке поєднання сприяє розвитку цілісної особистості, яка втілює свої ідеї в життя, активна, відповідальна, висловлює свої думки та слухає думки інших, розвиває цінні вміння, служить своїй спільноті, поважає Землю і всі форми життя.
«Українці мають давній досвід виховання прекрасним, – зазначила завідувач кафедри педагогіки УКУ д-р Марія Швед. – Яскравим прикладом є «Школа радости» Василя Сухомлинського. Але ця прекрасна інтуїція нашого геніяльного педагога не отримала широкого застосування. На жаль, сьогодні ми переважно бачимо різні школи, де учнів та студентів  завантажують академічними дисциплінами. При цьому виховання мистецтвом, природою не використовуються як належиться. Навіть наш Львів, де мистецьке життя досить різноманітне, не може пишатися тим, що його навчальні інституції по-правжньому користають із цього багатства та різноманіття».
«Наша кафедра молода, ми щойно робимо перші кроки – продовжує д-р Марія Швед. – Досвід швейцарців для нас надзвичайно важливий. З одного боку, ми отримаємо свідчення важливости мистецького виховання, а з іншого боку на різних зустрічах та майстер-класах побачимо конкретну методику, яку застосовують у цій Школі». «Сподіваємося в майбутньому наші випускники зможуть бути реалізаторами цих нових, а точніше добре забутих в Україні методів розвитку особистості», – сказала на завершення Марія Швед.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ