Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Широкине розмінують і перетворять на спостережний пункт

Найближчим часом у Широкиному (Донецька обл.) буде проведено низку заходів з розмінування території, після чого тут буде обладнано спільний спостережний пункт СЦКК, на якому розмістяться представники збройних сил РФ та України. Про це заявив глава української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран, повідомляє прес-центр АТО.

За його словами, наразі ситуація у населеному пункті непроста, попри те, що бойовики залишили Широкине.

"Позиції, де раніше перебували озброєні підрозділи ОРДО, зараз порожні, селище перетворилось на суцільну руїну, де немає жодного цивільної людини. Практично усі житлові будинки та комунальні комунікації зруйновано, всюди лежать міни, які не розірвалися та були протягом цього часу встановлені бойовиками ОРДО, є багато розтяжок", - зазначив Таран.

Також Таран підкреслив, що завдання представників СЦКК наразі в тому, щоб декларація, яка пролунала 3 липня з боку бойовиків про створення демілітаризованої зони у Широкиному була імплементована.

"Процес налагодження у Широкіне мирного життя почнеться тільки тоді, коли будуть створені умови для повернення мешканців до своїх осель", - підкреслив Таран.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ