Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сільрада на Львівщині незаконно використовувала воду з трьох колодязів

Державною екологічною інспекцією в Львівській області при проведенні перевірки Наквашанської сільської ради встановлено грубі порушення природоохоронного законодавства, – повідомили в інспекції.

 

На балансі сільської ради наявні три артезіанські свердловини глибиною більше 20 м, що розташовані на території сіл Накваша, Тетильківці, Микити. Із цих свердловин здійснюється забір підземних прісних вод без спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням права державної власності на надра, та без дозволу на спецводокористування, що є порушенням права державної власності на води.

 

Облік кількості забраної води із підземних водозаборів не ведеться, журнали обліку відсутні, статзвітність згідно встановленої форми не здійснюється,  що є порушенням ст. 44 Водного кодексу України.

 

За виявлені порушення на сільського голову Наквашанської сільської ради складені протоколи про адмінправопорушення згідно ст.ст. 47, 48, 60 КУпАП.

 

Відповідно до представлених розрахунків збору за геологорозвідувальні роботи за період відсутності дозволу на спецводокористування проведено нарахування збитків завданих державі внаслідок самовільного водокористування  у розмірі 42 тис. грн. Для порушення кримінальної справи матеріали передані у Львівську міжрайонну природоохоронну прокуратуру.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ