Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сільське господарство в наступному році фінансуватимуть в обсягах не менших, аніж цьогоріч, – Іван Стефанишин

Наступного року сільськогосподарську галузь фінансуватимуть не гірше, аніж цьогоріч. Про це «Гал-info» повідомив заступник голови ЛОДА Іван Стефанишин. «У наступному році ми очікуємо фінансування галузі не менше, ніж цього року. Ми повністю виконуємо програму по бюджету в цьому році. Зараз ми відпрацювали спільно з Міністерством аграрної політики кошти, що потрібні нам на цей рік, і на фінансування галузі очікуємо отримати 69 млн грн – майже всі кошти, що нам належать на рік по ліміту, - сказав Іван Стефанишин.
  „40% сезонної недостачі обігових коштів товаровиробників покрито за рахунок пільгових кредитів, так, на пільгових умовах сільгоспвиробникам комерційними банками видано 150 млн грн. Крім того, 7,5 млн грн на підтримку товаровиробників залучено обласним бюджетом, та в 1,8 раза зросли обсяги підтримки села коштами районних бюджетів. Тобто у нас різких спадів по роках немає – є динаміка поступового наростання фінансування галузі в цілому», – сказав Стефанишин.
З його слів, на наступний рік заплановано виконання 20-24 програм, серед яких будівництво селекційного центру (потрібно 10 млн грн), реконструкція тваринницьких приміщень, програма будівництва переробних заводів – виробників біодизелю, будівництво у Львові на базі гуртового ринку «Шувар» площадок передпродажної підготовки, критих павільонів, інші програми. «Зараз підхід до фінансування кардинально змінюється. Зараз ми не просимо просто грошей у міністерства, а пропонуємо профінансувати Міністерству конкретні проекти, в яких чітко розписано, на що і скільки потрібно», – говорить Стефанишин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ