Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сільські лікарі матимуть фінансування за кожного мешканця населеного пункту

На сімейного лікаря в сільській амбулаторії може бути приписано одразу декілька населених пунктів, - повідомляє портал МедПросвіта, посилаючись на МОЗ.

Таке рішення пов’язане з тим, що є населені пункти з невеликою кількістю мешканців. У цьому випадку сімейний лікар буде працювати на кількох населених пунктах, якщо вони знаходяться поблизу один від одного.

«У селах сімейного лікаря обирає місцева громада. Сільські громади нарешті зможуть суттєво покращити первинну допомогу. Створивши для лікаря гарні умови життя і праці, села зможуть запросити перспективних спеціалістів. Гідну заробітну плату забезпечить держава», – розповіли у МОЗ.

Водночас, у Міністерстві заявляють, що села можуть об’єднатись для того щоб залучити найбільш професійних сімейних лікарів. Наприклад, надавати йому додаткове фінансування, житло, транспортний засіб, аби полегшити пересування між населеними пунктами.

Нагадуємо, що для реформи сільської медицини було виділено 5 мільярдів гривень. Ці кошти підуть на будівництво нових та відновлення старих амбулаторій. При цьому, мережі амбулаторій будуть поєднані системою телемедицини з міськими лікарнями. Таким чином, сімейні лікарі у селах зможуть отримувати додаткові консультації від колег у складних випадках.

МедПросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ