Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сімейний лікар повинен бути менеджером здоров’я сім’ї — Микола Поліщук

Сімейний лікар повинен бути менеджером здоров’я сім’ї та надавачем первинної допомоги, а також скерування хворого до вузького спеціаліста відповідного фаху і рівня — про це сьогодні, 24 січня, під час прес-конференції повідомив екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук. За його словами, сьогодні в Україні тільки 4% лікарів працюють у первинні ланці медичної допомоги, а за програмою розвитку медицини, яку представив сьогодні екс-міністр у Львові, передбачаємо 40% лікарів, а також збільшення фінансування на первинну допомогу з 5% до 30%.
«На сьогодні системою медичного забезпечення не задоволений ніхто, — заявив Микола Поліщук, — ні пацієнт, ні влада, ні медичний персонал, тому що недостатнє фінансування цієї галузі». Як зазначив Микола Поліщук, медична допомога не доступна більшості людей, і разом з тим неефективно використовуються ті наявні медичні ресурси, які сьогодні є.
«Сьогодні більшість медичних ресурісв йде на утримання медичної галузі, — наголосив екс-міністр, — а фінансування медицини повинно бути перш за все спрямоване для забезпечення потреб пацієнта, і при цьому потрібно створити умови для роботи медпрацівників».
«Від медицини залежить не більше 15% здоров’я народу, — розповів Микола Поліщук, — більшість залежить від екології, від якості питної води, від соціально-економічних умов, способу життя людини, від спадковості».
 24 січня 2006 року екс-міністр охорони здоров’я України Микола Поліщук презентував у Львові програму розвитку медицини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ