Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сім'ям загиблих військовослужбовців виплачуватимуть 882 тис. грн

Верховна Рада встановила розміри фінансової допомоги сім'ям загиблих військовослужбовців у розмірі 750 прожиткових мінімумів, що нині становить 882 тис. грн. Повідомила Українська правда.

За відповідний законопроект №2406 про внесення змін до законодавства відносно підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей на засіданні в п'ятницю проголосували 229 народних депутатів.

Законом внесені зміни, зокрема, в закон про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Зміни припускають, що сім'ї військовослужбовців, загиблих під час виконання обов'язків військової служби або внаслідок захворювання, отриманого під час виконання обов'язків, отримуватимуть одноразову грошову допомогу у розмірі 750 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб.

Водночас у разі отримання військовослужбовцем інвалідності I групи він отримає одноразову грошову допомогу у розмірі 375 прожиткових мінімумів (у 2015 році - 441 тис. грн), інвалідності II групи - 300 прожиткових мінімумів (у 2015 році - 352,8 тис. грн), інвалідності III групи - 225 прожиткових мінімумів (у 2015 році - 264,6 тис. грн).

Передбачається, що у разі загибелі військовослужбовця одноразова допомога призначається і виплачується рівними частинами усім особам, які мають право на її призначення і отримання за їх особистою заявою або заявою їх законних представників.

Водночас закон встановлює, що його дія не поширюється на осіб, відносно яких до набуття чинності цього закону ухвалено рішення про призначення і виплату їм одноразової грошової допомоги у разі загибелі, отримання інвалідності або часткової втрати працездатності без інвалідності, і на осіб, які отримали замість вказаної допомоги інші компенсаційні виплати.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила цей закон у першому читанні 16 червня цього року.

Прожитковий мінімум в держбюджеті на поточний 2015 рік затверджений в сумі 1,176 тис. грн.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ